torstai 28. kesäkuuta 2007

Jotain uutta, jotain nostalgista...


Oli pakko saada uusia perunoita. Torille siis. Perunoiden lisäksi ostin nipun porkkanoita, sillä olin huomannut Myllyn Parhaan Riisihiutalelaatikossa ohjeen porkkanapihveille. Siispä käsiksi missioon. Porkkanapihvit oli tosi helppo valmistaa ja suurta plussaa ohje saa keveydestään; ei rasvaa! Porkkanapihvit edustavat siis 'jotain uutta'. Nostalgiannälkään tein valkokastiketta, johon meillä perinteisesti on laitettu keitettyä kananmunaa ja ruohosipulia. Pienenä tyttönä tärkeä tehtäväni olikin auttaa äitiä hakemalla pihalta ruohosipulia kastiketta varten. (Miten pienet asiat tuntuivatkin niin tärkeiltä). Pihvit maistuivat sekä minulle, että Hassunassulle kermaviilikastikkeen kanssa. Ehkä olisi riittänyt vain jompi kumpi kastikkeista, mutta minähän en valkokastikkeestani luopunut, kun olin sitä päättänyt tehdä. :) Mutta seuraavassa reseptit.

Perinteinen valkokastike

2rkl voita
2rkl vehnäjauhoja
5dl maitoa
2 keitettyä kananmunaa pilkottuna
suolaa
ruohosipulia

Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja anna kiehua hetki. Kaada joukkoon kuuma maito koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla. Anna kiehua n. 5min. Lisää aivan lopuksi kananmunapalat ja ruohosipuli.

Kevyet porkkanapihvit uunissa (15-20kpl)

5dl maitoa
200g porkkanaraastetta
½ sipulia silputtuna
2dl Myllyn Paras Riisihiutaleita
200g raejuustoa
2 kananmunaa
½-1tl yrttisuolaa
½tl hienonnettua viherpippuria
½-1tl rakuunaa

Kuumenna maito kattilassa kiehuvaksi, lisää siihen porkkanaraaste, (hienonnettu sipuli) ja anna kiehahtaa uudelleen. Lisää riisihiutaleet ja anna kypsyä 5 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä, lisää raejuusto, munat ja mausteet ja sekoita tasaiseksi.

Ota taikinasta lusikalla nokareita pellille leivinpaperin päälle ja tasoita ne pyöreiksi pihveiksi. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

http://www.myllynparas.fi/portal/suomi/reseptit/paaruoat/riisi-__suurimo-_ja_jyvaiset_ruoat/kasvisruoat/kevyet_porkkanapihvit_uunissa/

keskiviikko 27. kesäkuuta 2007

Vispipuuro


Nyt on meneillään 'pakko tyhjentää pakastin ennen mansikoita'-kausi. Valtaisa paniikki meinaa iskeä kun mansikat kypsyy kohisten. Reilulle parillekymmenelle litralle täytyisi raivata tilaa meidän pakastimeen. Vielä pitäisi keksiä käyttöä puolukoille ja sienille, sekä herneille. Niitä löytyy vielä jonkun verrankin arkusta. Ideoita otetaan todella kiitollisena vastaan. No, asiaan, eli puolukoista on pitänyt monesti tehdä vispipuuroa, mutta niin vaan ovat unohtuneet tuonne pakkaseen. Nyt sain repäistyä sen verran, että toteutin aikeeni. Eli seuraavana kotoista (tuo mieleen lapsuuden) vispipuuroa:

Vispipuuro

8dl vettä
n. 4dl puolukoita (toim.huom. hieno aromi tulee, jos osa marjoista on vadelmia)
½dl sokeria
1 1/4dl mannasuurimoita
ripaus suolaa

Kiehauta vesi ja marjat, anna kiehua n. 15 minuuttia. Mausta sokerilla ja suolalla ja tarkista hyvä maku. Siivilöi halutessasi liemestä marjan kuoret pois. Ne voi myös jättää puuroon, jolloin puurosta ei tule aivan yhtä sileää vaahtoa.

Vispaa mannasuurimot kiehuvaan liemeen ja anna kypsyä hiljalleen välillä sekoittaen 5-10 min. Anna puuron jäähtyä. Vatkaa voimakkaasti kuohkeaksi vaahdoksi, mieluiten sähkövatkaimella.

tiistai 26. kesäkuuta 2007

Vuohenjuustosalaatti ja rucolakastike


Tämän ohjeen postaus on hiukan venähtänyt, sillä tein tätä tässä taannoin "viherpommin" iskiessä kotiin. Eli pohdiskelin mihin käytän kaiken ihanan rucolan. Ohje on peräisin Ruokala.tv:stä josta hakusanalla 'rucola' ilmaantui muunmuassa tämä ohje. Pidimme tästä molemmat, mikä oli iloinen ylläri, sillä Hassunassu ei ole niin kovasti vuohenjuuston perään (toisin kuin minä).

Vuohenjuustosalaatti ja rucolakastike

1 punainen paprika
1 keltainen paprika
100g cashewpähkinöitä
200g vuohenjuustoa

Rucolakastike:
2 ruukkua rucolaa
3rkl oliiviöljyä
0,5 sitruunan mehu
valkopippuria
suolaa
2 ruukkua romaine-salaattia (käytin tammenlehväsalaattia)

maanantai 25. kesäkuuta 2007

Arkihampparit grillissä


Tässä jokunen päivä sitten grillailimme hampurilaisia, ilman mitään kommervenkkejä. Tarkoitan, että emme lähteneet kokeilemaan uusia juttuja tai hienompia raaka-aineita vaan kyseessä oli hyvää perusmättöä. :)
Minä olen ihastunut Raision Go Green Soija-chilipihveihin (kaupan pakastealtaasta). Ne toimivat loistavasti myös hampurilaispihvinä. Saman sarjan soijapyörykät vievät meikäläisen kielen! Mutta siis takaisin asiaan. Eli minä paistelin purilaiseni väliin noita soijapihvejä, Hassunassu puolestaan valmisti nopeat jauhelihapihvit sika-nautajauhelihasta, persiljasta, sipulista ja suolasta ja pippurista. Näiden lisäksi hampurilaisten väliin laitettiin majoneesia, sipulirenkaita, tomaattia ja ketsuppia. Ah niin hyvää! Yleensä teemme myös Coleslaw-salaatin, mutta nyt ei ollut tarmoa siihenkään. Mutta taas jälleen voi todeta, että helpollakin saa hyvää.

tiistai 19. kesäkuuta 2007

Aurinkoinen tomaatti-fetapiiras


Oli taas tarvetta suolaiselle piirakalle, joten surffailin netin ihmeellisessä maailmassa ja löysin Myllyn Parhaan leivontasivuilta ohjeen tälle piirakalle. Tosin, itse tein täytettä kaksinkertaisen määrän, sillä käytin valmiin piirakkavuoan sijasta valmista piirakkataikinaa, jolla vuorasin normaalikokoisen piirasvuoan. Ohjeen täyte ei näin ollen olisi riittänyt. Laitan nyt alkuperäisen ohjeen sijasta oman versioni, jolla lopputuloksesta tuli mielestäni loistava. Jälleen yksi piirakkasuosikki listalleni! (Pahoittelut kuvan heikosta tasosta)

Aurinkoinen tomaatti- fetapiiras

1kpl Sunnuntai piirakkapohja

Täyte

200g aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna (laitoin puolet öljyyn säilöttyjä, puolet kuivia)
200g fetajuustoa kuutioina
4 kananmunaa
2dl ruokakermaa
1tl chilipippuria (chilijauhetta)
1dl pinjan siemeniä

Vuoraa vuoka piirakkataikinalla. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja levitä seos piirakkapohjalle.
Paista uunin alimmalla ritilätasolla 35-40min, tai kunnes piirakka saa kauniin värin.
(Myllyn Parhaan vinkkinä oli käyttää myös sinihomejuustoa fetan tilalla)

Tässä välissä on kehuttava aurinkokuivattuja, EI öljyyn säilöttyjä tomaatteja. Olen pitkään, ja epätoivoisesti etsinyt niitä kaupoista, heikohkolla menestyksellä. Mutta esim Tampereella Punnitse ja Säästä-liikkeestä niitä saa! Hintakaan ei ole kova verrattuna pieniin pusseihin, joita olen joskus esim Stockan Herkusta hamstrannut. Parhaat aurinkokuivatut tomaatit saanee silti Italiasta, oman kokemukseni mukaan. Mutta matkan puutteessa nämä kotoiset löydökset tuovat makumatkojen muistot mieleen. :)

maanantai 18. kesäkuuta 2007

Mmm, jäätelöä!


Tampereen reissun kohokohtia oli Tampereen Jäätelötehtaan Gelateriassa nautittu jäätelöannos. Vohveli paistettiin paikan päällä, ja maistui hyvältä, eikä vain 'pahvilta' niinkuin suurin osa vohveleista. Jäätelömakuja riitti, ja valinnanvaikeushan siinä iski. Kyseinen paikka löytyy Siperia-keskukseen johtavasta alikulusta, The Grill- ravintolan vierestä. Suosittelen lämpimästi! Kuvan annoksen hinta oli 5€, mikä oli minusta kohtuullinen hinta moiselle herkulle.

Pienet rucola-piiraat


Näihin pikku piiraisiin bongasin ohjeen Iloleipurin silikonivuokamainoksesta.Olivat helppoja valmistaa ja hyvän makuisia. Pakastin piirakoita, kun ovat kätevässä annoskoossa.

Pohja

3dl vehnäjauhoja
125g pehmeää voita
1tl suolaa
2rkl kylmää vettä

Täyte

2 ruukkua rucolaa
2tl sinappia
125g ricottaa tai maustamatonta tuorejuustoa
1dl kuohukermaa (käytin ruokakermaa)
2 munaa
2rkl parmesan raastetta
1tl suolaa
1tl rouhittua mustapippuria
12-18 kirsikkatomaattia

Nypi kaikki pohjan ainekset keskenään. Pidä jääkaapissa n. puoli tuntia ja valmista sillä aikaa täyte.
Hienonna rucola. Sekoita rucola, sinappi, juusto, kerma ja munat keskenään kulhossa. Lisää lopuksi parmesan raaste ja mausteet.

Jaa pohjataikina 12 osaan ja painele taikina muffinssipellin vuokiin, pohjalle ja reunoille.Laita täytettä kuppeihin ja viimeiseksi painele puolitetut kirsikkatomaatit täytteeseen. Paista 225 asteessa n. 10-15 minuuttia.

lauantai 16. kesäkuuta 2007

Pestoa ja tortellineja


Tosiaan, valtaisan viheriskun kohteeksi jouduttuamme päätin tehdä pestoa. Tein peston 'omasta päästä' eli en jaksanut penkoa minkään ohjeen perään. Mutta makustelemalla syntyi hyvä lopputulos.
Peston seuraksi keitin Pirkan aurinkokuivattutomaatti-oliivitortellineja (eivät aikaisemmin oikein vakuuttaneet, mutta peston kanssa toimi). Lisäksi kuutioin valmiin pasta-peston joukkoon pari tomaattia lisäämään mehevyyttä. Ensimmäisen haarukallisen myötä tuli jotenkin Italia deja vu... Kyllä yksinkertainen on usein vaan niin hyvää ja herkullista.
Mutta siis pestoon, johon käytin:
noin ruukullisen basilikaa
puoli ruukullista rucolaa
n.½dl pinjansiemeniä
reilu ½dl oliiviöljyä
½dl parmesan- raastetta
suolaa
pippuria

Puoli kiloa päivässä...


Avopuolisoni 'Hassunassu' sai sattumien kautta mielettömät määrät salaatteja ja yrttejä. Siis todella valtaisat määrät! Niinpä niitä on nyt jaettu ystäville ja koetettu syödä minkä keretty. Kuvassa pesuvadissa pelkästään rucolat! Tämän lisäksi saimme kaksi pahvilaatikollista tammenlehväsalaattia, sekä erinäisiä basilikoja,tilliä, sitruunamelissaa. Tilannettamme voisi kutsua positiiviseksi dilemmaksi. :)

keskiviikko 13. kesäkuuta 2007

Raparperia raparperia... Eli Panna Cotta ja raparperihilloke


Kyllä nyt on tullut urakoitua raparperin kanssa. :) Päätin perinteisten makeitten leivonnaisten sijaan tarjota vieraille Panna Cottaa ja raparperihilloketta. Panna Cottan uusin ohje löytyi Anna-lehdestä nro 23. Sama ohje löytyy myös Dansukkerin Multi-hyytelösokeripaketin kyljestä. Eli tämä helppo Panna Cotta ohje oli uuden hyytelösokerin esittelyn yhteydessä. Raparperihillokkeen ohje onkin sitten ruokala.tv:stä. Ihan mukava kombinaatio tuli hiukan happamesta ja suloisen kermaisesta.

Panna Cotta (4:lle)

1dl Multi- hyytelösokeria
4dl kuohukermaa
1tl vaniljasokeria

Mittaa ainekset kattilaan ja keitä n.½ minuuttia. Kaada annoskulhoihin ja anna jähmettyä.

Raparperihilloke (4:lle)

1dl sokeria
0,5dl vettä
2 raparperin vartta

Paahda sokeri paistinpannulla vaalean ruskeaksi. Lisää vesi ja kuoritut,paloitellut rapaperit. Anna pehmitä hetki.

sunnuntai 10. kesäkuuta 2007

Quesadillat grillissä


Uusimmassa Glorian Ruoka ja Viini-lehdessä (nro 45) oli ohje grillattuihin quesadilloihin, jotka heti bongasin ja totesin toteuttamiskelpoisiksi. Ja hyviähän niistä tulikin. Itse söimme grillaukset guacamolen ja salsan kanssa, mutta olisivat olleet hyviä ilmankin. Mies vielä paistoi broilerifileitä ja viipaloi ne quesadillojensa päälle. Laitan tähän myös käyttämäni guacamole-ohjeen, jonka aikoinaan opin El Salvadorilaiselta opiskelukaveriltani.

Quesadillat

8kpl tortilla- lettuja
300g mozzarellajuustoa
4 tomaattia
100g rucolaa

Siivuta mozzarella ja tomaatit. Levitä mozzarella- ja tomaattisiivut ja rucola neljän vehnätortillan päälle. Nosta loput letut tortillojen päälle kanneksi. Grillaa 2-3min. molemmin puolin, kunnes ovat kauniin värisiä, ja juusto sulaa. Tarjoa kokonaisina tai neljään osaan leikattuna.

Guacamole El Salvadorilaisittain

4 avocadoa
2 kovaksi keitettyä kananmunaa
n. 1 sitruunan mehu
vajaa teelusikallinen suolaa
mustapippuria maun mukaan

Sekoita kaikki aineet joko haarukalla 'muussaten' tai tehosekoitinta/leikkuria käyttäen. Mausta suolalla ja pippurilla sekä sitruunamehulla, kunnes raikkaus on sopiva.

Raparperimehu


Kirja-alesta kerran löytynyt Säilö itse-kirja näki viimein keittiönpöydällä 'päivänvalon'. Päätin valmistaa kirjan ohjeen mukaan raparperimehua. Ihan helppo ohje ja mukavan raikkaan makuista mehua tulikin. Näillä helteillä olisi silti ollut ehkä mielekkäämpääkin tekemistä kuin keittää mehua hellan vieressä... No, mehu kyllä raikasti ja piristi kun sitä laimennettuna jäiden kanssa join. On se kyllä niin, että vaikka mehua saa kaupastakin, niin onkohan se silti se vaiva, joka maustaa itse tehdyt ruuat ja juomat paremmaksi kuin valmiit tuotteet.?.

Raparperimehu
(n.3 litraa)

3kg raparperia
1,2l vettä
10 kokonaista mausteneilikkaa
6dl (n.500g) sokeria/ litra valunutta mehua
3 maustemitallista (n.1/4tl) natriumbentsonaattia

Huuhdo raparperinvarret hyvin, mutta älä kuori. Leikkaa varret poikittain noin 1cm pituisiksi paloiksi.

Keitä vesi isossa kattilassa ja lisää siihen raparperipalat ja neilikat. Peitä kattila kannella ja ja keitä kunnes raparperit hajoavat. Siivilöi massa siiviläkankaalla vuoratun lävikön läpi toiseen astiaan.

Mittaa mehu ja kiehauta se uudelleen puhdistetussa kattilassa. Sekoita joukkoon sokeri. Kiehauta uudestaan ja kuori mahdollinen vaahto pois. Sekoita säilöntäaine pieneen tilkkaan mehua ja sekoita liuos raparperimehuun. Sekoita.

Kaada kuuma mehu kuumennettuihin pulloihin ja sulje pullot. Säilytä viileässä.

Halloumijuustosalaatti


Jokunen aika sitten surffailin Jamie Oliverin nettisivuilla ja eräs hänen salaateistaan näytti todella herkulliselta. Ohjeeseen kuului miekkakalaa (!), joka näillä leveysasteilla oli pakko korvata jollakin... Päädyin halloumijuustoon, kun emme ihan mahdottomia kalan ystäviä ole tuon ukkokullan kanssa.
Mukavan raikas salaatti, jopa miehen mielestä, jonka epäilin jättävän salaatin syömättä, mutta yllättäen hän santsasi! Jamiella on muuten hyvät mittayksiköt; "handfuls", "swings", "lugs"... Mutta näin se salaatti valmistuu:

Oliiviöljy-sitruuna salaatinkastikkeeseen:
2tl sitruunamehua
5tl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Tomaattisalsa:
kaksi kourallista luumutomaatteja,siemenettömänä ja pieneksi silputtuna
1 kourallinen pieniä kapriksia valutettuna
2 pientä shalottisipulia tai ½ punasipuli pieneksi pilkottuna
½ valkosipulinkynsi pienittynä
1 kourallinen persiljaa silputtuna
pari "lorausta" balsamicoa
6-8 "lorausta" oliiviöljyä
kuivattuja chilihiutaleita
4 anjovisfilettä pieneksi pilkottuna (jätin fisut pois)
½ kurkku, kuorittuna, siemenettömänä pieneksi pilkottuna

1 halloumijuusto viipaloituna
suolaa, pippuria
5 kourallista erilaisia salaatteja
2 kourallista herneitä kevyesti keitettynä

Valmista oliiviöly-sitruuna kastike yhdistämällä aineet ravistaen. Yhdistä tomaattisalsan aineet ja jätä sivuun. Grillaa halloumi (tai kala). Kiehauta herneet. Sekoita jäähtyneet herneet ja salaatinlehdet. Lisää joukkoon oliiviöljy-sitruunakastike ja sekoita. Laita salaatti kulhoon tai vadille. Levittele halloumijuusto salaatin päälle. Lisää tomaattisalsa koko komeuden päälle ja nauti.

perjantai 8. kesäkuuta 2007

Vohveleita!!!


Päätin ilahduttaa alakerran 4-vuotiasta nassikkaa Mikki-vohveleilla. Maistuu ne silti isommillekin, huomasimme. :)
Minun parhaat vohvelimuistot liittyvät Belgiaan. Siellä vohvelit olivat kyllä täysin erilaisia kuin nämä meidän nyt tekemät perusvohvelit. Belgialaiset vohvelit olivat paksuja ja niiden paistossa lisättiin sokeria vohvelirautaan, joten niihin tuli hieman kova, paahtunut pinta. Mutta että ne olivat hyviä! Oma suosikkini oli kanelinmakuinen vohveli. Jos vaan sinne matkustatte, niin ostakaapa kuuma vohveli ja nauttikaa olostanne. Olen melkein suunnitellut matkaa Belgiaan vain vohveleiden ja belgianperunoiden takia. Mutta tässä nyt pahimpaan vohvelinälkään ohje tavallisiin vohveleihin:

Vohvelit (n.20kpl)

3 kananmunaa
4dl maitoa
1dl kivennäisvettä
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
½tl suolaa
1tl vaniljasokeria
2rkl sokeria
50-100g voisulaa tai kermaa

Vatkaa munien rakenne rikki, lisää maito ja kivennäisvesi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vispaten liemeen. Lisää voisula tai kerma. Anna taikinan turvota ainakin puoli tuntia. Paista ja nauti kermavaahdon, hillon tai marjojen kanssa!

keskiviikko 6. kesäkuuta 2007

Sulo, pieni auringonpalvoja




Oli ihan pakko laittaa meidän auringonpalvojan kuvia tähän, kun oli niin onnistuneita. Toisaaltaan, malli oli kyllä hyvä. Eli kuvia ruuan vierestä, olkaa hyvä. :)

tiistai 5. kesäkuuta 2007

Feta- pastasalaatti


Näin ihanan aurinkoisilla ilmoilla ei juuri tee mieli syödä mitään kovin raskasta. Niinpä teimme taas suosikkisalaattiamme, jonka ohje on Hanna Partaselta, siis siltä 'Olet mitä syöt'-tyypiltä. Näin ollen reseptin pitäisi olla myös terveellinen. :) Mielestäni tämä salaatti sopii hyvin myös grillailujen lomaan, perinteisen perunasalaatin tilalle. Laitan ohjeen sellaisena, kuin Partanen on sen laatinut. Itse teen marinadia aina hiukan enemmän, ja isommalla lorauksella balsamicoa (olen hulluna balsamicoon). Kun salaatista tulee näin kosteampaa, emme tee erillistä salaatinkastiketta, vaan salaatti on hyvää sinällään. Toimii muuten kätevänä eväänä töissä.

Feta- pastasalaatti:
5 ½dl kaurapastaa
2l vettä

Marinadi

3rkl öljyä
2rkl appelsiinimehua
1rkl balsamicoa (tai viinietikkaa)
½rkl sinappia
1tl sokeria
1tl suolaa
½tl rouhittua mustapippuria
1 valkosipulin kynsi murskattuna (itse käytän valkosipulijauhetta)

Lisäksi

200g kevyt fetaa
1 paprika
150g kirsikkatomaatteja
ruukku tammenlehväsalaattia tai jääsalaattia
1 sipuli

Kastike

100g kasvirasvatuorejuustoa
3/4dl appelsiinimehua

Keitä pasta. Sekoita marinadiainekset keskenään. Sekoita pastan joukkoon. Anna marinoitua ainakin 4 tuntia. Pilko kasvikset ja sekoita kaikki keskenään. Jos haluat kastikkeen salaatille, sekoita kastikeaineet vain keskenään tasaiseksi.

maanantai 4. kesäkuuta 2007

Mehevä raparperipiirakka


Anoppi antoi raparperinipun, joten otin käyttöön vanhan, hyväksi havaitun ohjeen. Tämän ohjeen on hyväksynyt myös parempi puoliskoni, joka jopa kerran kahvipöydässä uskalsi äidilleen sanoa, että tekemäni raparperipiirakka on parempaa kuin äitinsä tekemä. Ai että tuo kohteliaisuus tuntui hyvältä!:)
Mutta seuraavassa ohje:

1pkt pakastettua murotaikinaa
3-5 raparperin vartta
1prk ranskankermaa
3 munaa
reilu 1dl sokeria
2tl vaniljasokeria

Painele taikina vuokaan. Leikkaa raparperi pieniksi paloiksi. Sekoita kulhossa ranskankerma, munat ja sokerit. Lisää raparperit. Sekoita ja kaada täyte vuokaan. Paista 200 asteessa n. 30-40 minuuttia.
Helppoa ja hyvää, jälleen kerran!

.

Pitaleipiä grillissä


Päätimme aurinkoisen sunnuntain kunniaksi grillata toisen kerran tänä kesänä. Minun ehdottomaksi grilliherkukseni on noussut itse kehittelemäni ohje. En enää edes muista milloin keksin täyttää pieniä pitaleipiä grilliä varten, mutta joka tapauksessa ne ovat kuuluneet grillailuun jo useana vuotena. Eli kaikessa yksinkertaisuudessaan nämä pitaleivät syntyvät seuraavasti: Halkaise pikkupitaleivät, tai puolitetut normaalikokoiset pitaleivät melkein auki, eli tee taskuja. 'Voitele' taskujen sisäosaa pestolla. Punainen pesto tai muu tahna käy loistavasti! Täytteeksi viipaloi tomaattia ja fetaa. Sipuliakin jos saat sopimaan (taskut ovat aika pieniä).Lisäksi voit laittaa basilikan lehtiä ja pippuria, jos siltä tuntuu, mutta pesto maustaa leivät kyllä pelkästäänkin. Arlan Apetina 'laatikkofeta' viipaloituu kivasti tähän tarkoitukseen, ja pehmenee grillissä mukavasti. Suosittelen kokeilemaan variaatioita eri tahnoilla. Ja tosiaan punaista pestoa suosittelen lämpimästi. Nämä leivät ovat näppäriä sikälikin, että ne voi tehdä etukäteen ja pakata folioon ja ottaa mukaan vaikka kyläillessä. Minä olen usein varustautunut näillä, kun nuo grilliruuat yleensä ovat aika lihapitoisia. Näistä on silti tykänneet lihansyöjäkamutkin. :)

sunnuntai 3. kesäkuuta 2007

Kahvilanautintoja


Lauantai oli tyttöjen päivä! Minä ja ja ystäväni olimme jo kauan suunnitelleet matkaa Oripään Kangas- ja sisustustaloon, joka on yksi suosikkipaikoistani mitä sisustamiseen tulee. Siellä saimme ihastella kaikenmaailman ihanuuksia. Valitettavasti kartano on vielä tilauksessa, ja lottovoittoakaan ei ole kuulunut. Jotakin pientä kuitenkin löytyi. Jatkoimme itsemme hemmottelua kakkukahveilla. Itse herkuttelin sitruunaisella hyytelökakulla. Oli kivan raikas, vaikkakin marjaisat hyytelökakut ovat ehkä kuitenkin vielä herkumpia. Mutta sitruuna toimi kyllä kuumana päivänä hienosti. Voisi joskus itsekin viritellä tuon tapaista kakkua...

Iltapalaleipä


Alkoi tuossa tavalliseen tapaan hiukoa iltana eräänä, joten tutkittuani kaapin sisällön päätin tehdä herkkuleivän itselleni. Vuohenjuustopastasta jäi sopivasti vuohenjuustoa, joten paistoin viipaleita kevyesti pannulla. Hyvän leivän päälle latasin kirsikkatomaatinlohkohkoja, jotka olin pyöräytellyt balsamicossa, oliiviöljyssä, suolassa ja pippurissa. Joukkoon revin myös basilikaa. Kyllä tuli herkkua! Improvisaatio kannattaa!:)