tiistai 18. syyskuuta 2007

Takuuvarma täytekakku


En voi sanoa olevani suurikaan täytekakkujen ystävä, mutta tässä viime aikoina olen parikin kertaa tehnyt tätä suklaista täytekakkua. Idea ja ohje on simppelit, ja maku todella ihana. Aina on kakut menneet parempiin suihin. Täytteeseen sain idean seisoessani hillohyllyn luona... Ajattelin, että en haluaisi välttämättä käyttää iänikuista hilloa ja sitten huomasinkin maitosuklaalevitteet. (Kinder, Rainbow,,,). Eli suklaisen täytekakkupohjan väliin maitosuklaalevitettä ja pilkottua banaania. Helppoa ja hyvää! Tämä on tosi nopea tekoinen, eli pelastaa pinteestä pienillä varoajoilla.(Pahoittelut kuvan laadusta, muistin ottaa kuvan vasta kun lähes koko kakku oli tuhottu!)

Banaani-suklaatäytekakku

4 munaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
4rkl kaakaojauhetta
2rkl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi. Sekoita taikina tasaiseksi varovasti nostellen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
Paista kakkupohjaa uunin alatasossa noin 20 minuuttia. Kokeile kypsyys puutikulla. Anna jäähtyä.

Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta kerroksia maidolla. Levitä kerroksille ensin maitosuklaalevitettä, sitten pieniksi paloiteltua banaania. Vatkaa kakun päälle kerma ja raasta päälle tummaa suklaata. Nauti!

sunnuntai 2. syyskuuta 2007

Kokkausta, kohnausta ja kihlausta



Aika on mennyt kuin siivillä ja siihen on syynsä. Vaihdan työpaikkaa, mikä on toki jännittänyt, mutta myös työllistänyt vanhassa paikassa. Kunhan kotiudun uuteen hommaan, niin toivottavasti tämä blogihiljaisuus vähenisi. Työpaikanvaihdoksen lisäksi elämässä on toinenkin suuri muutos. Eli Hassunassu kihlasi minut 25.8 Kustavin rantakalliolla, auringonlaskun aikaan. Nyt on sitten ollut kihlajaiskahveja yms muuta mukavaa ohjelmaa. Myös hääjärjestelyt on aloitettu, eli tärkeimmät asiat on varattuna; pitopalvelu, juhlapaikka ja kirkko. Tuossa järjestyksessä; hyvää ruokaa olla pitää! :)
Laitan oheen kuvan kihlajaistarjoiluista ja kakusta. Kakun ohje löytyy arkistosta (Äidin ja Hulimuntterin kakku). Tein toisen täytteen tällä kertaa vadelmasta. Koristeena kakussa on pensasmustikoita ja vadelmia. Suolaisten piiraiden ohjeet laitan jahka kerkeän.