sunnuntai 7. lokakuuta 2007

Punajuurikeitto


Sain tässä taannoin äidiltä pussillisen punajuuria. Pohdiskelin sitten tehdäkö punajuuri- vuohenjuustosalaattia vai punajuurikeittoa. Molemmat houkutti, mutta jostain syystä päädyin keittoon. Ja hyvää ja täyttävää keittoa sitten saimmekin. Totesimme, että keitto toimisi loistavasti pienenä alkukeittona, tai sitten isompi lautasellinen veisi isonkin nälän. Tosin keiton täyteläisyys on sen sorttista, että ihan hirmuisesti tätä ei pysty vetelemään.

Punajuurisosekeitto

n. 1kg punajuuria
2 punasipulia
1 päärynä (tai omena)
n.1l vettä
kasvisliemikuutio
suolaa
valkosipulia tai valkosipulijauhetta
timjamia
pippuria
1prk Creme Bonjour Chevre-Yrtit tuorejuustoa

Kuori ja paloittele punajuuret sekä päärynä. Silppua sipuli (ja valkosipuli). Kaada kattilaan ja lisää vesi ja kasviliemi. Keitä kunnes punajuuripalat ovat pehmenneet. Punajuuret kannattaa kuutioida melko pieneksi.
Kun punajuuret ovat pehmeitä, lisää mausteet ja tuorejuusto ja soseuta sauvasekoittimella.
Nauti maustettujen leipäcrutonkien kanssa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Haeskelin netistä ruoka-aiheisia foorumeita, mutta en löytänyt yhtään hyvää paikkaa, joten päätimme kaverin kanssa tehdä foorumin kaikille ruokaa rakastaville (ja hiukan muillekkin). Olisi kiva jos voisit käväistä tutustumassa ja ehkä jopa jäädä tuottamaan sisältöä sivustolle. Aktiivisia käyttäjiä kaipaamme. Olisi suuri kunnia jos tulisit tutustumaan. :)

http://forum.unimaa.net

- Timppa

Anonyymi kirjoitti...

Etsiskelin netistä feta-pastasalaatin ohjetta ja päädyin tänne todella mukaville sivuillesi. Nyt olen selaillut ohjeitanne ja löytänyt monta kiinnostavaa luomusta kauniiden kuvien säestämänä, joita haluan ehdottomasti kokeilla. Huomasin myös, että päivityksiä ei olekaan tullut kuukausiin. Toivottavasti jatkat vielä bloggailua! :) Onnittelut hyvästä blogista!