tiistai 29. toukokuuta 2007

Broileripiirakkaa


Appivanhemmille valmistin myös broileripiirakkaa ohjeella, jonka olen ajat sitten tulostanut MTV3:n Leivontanurkasta. Eipä ole vain tullut aiemmin tehtyä, mutta päätin ottaa riskin ja kokeilla toistakin uutta reseptiä. Ja kuulemma hyvää oli (itse olen kasvissyöjä, joten jäi maistamatta). Olen tullut sikäli laiskaksi, että en enää juuri viitsi valmistaa suolaisten piirakoiden pohjaa itse, kun Sunnuntai Piirakkapohja on hyvä ja helppo valinta. Pieni keittiömme ei aina innosta suurempiin veivauksiin, joten tässä asiassa menen usein siitä mistä aita on matalin.Tällä kertaa minulla ei myöskään ollut paljon aikaa valmisteluihin, joten reseptin helppous ja nopeatekoisuus ratkaisi reseptivalinnan.

Broileripiirakka

Sunnuntai Piirakkapohja

Täyte:
n. 300g hunajamarinoituja broilerinsuikaleita
1 iso sipuli
1 tl paprikajauhetta
hiven chilijauhetta
3 munaa
2 dl kermaviiliä
1 rkl persiljaa (tuoretta hieman enemmän)
1-2 dl parmesan- tai emmental-juustoraastetta (n.50-100g)

Taputtele taikina laakean piirakkavuoan pohjalle.Paista pannulla broilerisuikaleet ja hienonnettu sipuli, mausta paprikalla ja chilillä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Levitä seos piirakkapohjalle. Sekoita munat ja kermaviili, sekä persiljasilppu ja juustoraaste. Kaada seos piiraan päälle. Paista 200 asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min, kunnes piiras saa kauniin värin.

2 kommenttia:

Tusla kirjoitti...

Heippa!
On aina mukavaa löytää uusi, kivannäköinen ruokablogi. Itsekin aloitteleva bloggaaja, joten ei muuta kuin tervetuloa joukkoon!

Tervetuloa vierailemaan myös soppakellarissa. :)

Hulimuntteri kirjoitti...

Heippa!
Kiitos kannustuksesta.Oli kiva saada palautetta. Ja tähän väliin voikin kertoa, että Soppakellarissa on jo tullut käytyä! :) Jaetaan siis ideoita puolin ja toisin.