keskiviikko 30. toukokuuta 2007

Pastaa ja vuohenjuustoa


Löysin tämän ohjeen, kun Pastanjauhantaa-blogissa oli valmistettu saman sivuston pekonipastaa. Päätin siis minäkin vierailla Italian Food Forever-blogissa, josta ohje sitten löytyi. En tiedä oliko mittasuhteissani häikkää (en laskenut kaikkia aineita ihan prikulleen ohjeen mukaan), sillä mielestäni pastasta tuli hiukan kuivahkoa. Ehkä aurinkokuivatut tomaatit olisi pitänyt tiivistää mittakuppiin... Mutta lopputulos oli kaikesta huolimatta hyvää. Lisäsin kuitenkin myöhemmin pastan joukkoon pari tuoretta tomaattia pieneksi pilkottuna. Jos käytössäni olisi ollut rasiallinen kirsikkatomaatteja, ne olisivat lohkoina antaneet varmaan loistosäväyksen. Ehkä ensi kerralla kokeilen niin.

Penne with goat cheese

1 keskikokoinen munakoiso
1dl oliiviöljyä (yritin tinkiä hieman tässä, joten ehkä se edesauttoi kuivahkoa rakennetta)
3dl öljyyn säilöttyjä aurinkokuivattujatomaatteja
3tl silputtua persiljaa
85g vuohenjuustoa muruina
450g penne pastaa (minulla oli ruispastaa)

Lämmitä uuni n.225 asteeseen. Leikkaa munakoiso n.1cm kuutioiksi ja laita siivilään. Ripottele joukkoon suolaa ja anna levätä n.30 min. Sekoita öljy ja munakoisokuutiot ja paista uunissa n. 20 minuuttia. Laita silppuriin aurinkokuivatut tomaatit ja persilja, ja pari teelusikallista tomaattien öljyä. Survaise tahnaksi. Keitä pasta. Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarjoile vuohenjuustomurujen kera.
Ohje alkuperäisenä: http://www.italianfoodforever.com/iff/news.asp?id=368

Ei kommentteja: