tiistai 7. elokuuta 2007

Dublin, part 2

(Kuvassa Cafe en Seinen herkullinen kasvistartaletti)

No niin, tässä jatkoa Dublinin herkutteluille. Kuten jo mainittukin, se todella onnistuu kyseisessä kaupungissa. Voisin tähän vinkata muutamaa hyväksi havaittua paikkaa, jos joku vaikka sattuu kulmille... Eli hyvää lounasta tarjoilee ravintola Habitat-sisustusliikkeen yläkerrassa. Annokset isoja ja maittavia. Lounas- aikaan voi edulliseen hintaan valita joko alkuruuan ja pääruuan, tai vastaavasti pääruuan ja jälkiruuan. Hinta oli muistaakseni siinä 15 euron kieppeissä, ja todellakin hintansa väärti! Osoite 6-9 Suffolk Street, Dublin 2. Habitatista löytyy myös kauniita astioita, huonekalujen lisäksi.
Hieman hienompaan ruokailuun sopii Fitzers, jonka löytää osoitteesta 51 Dawson Street, Dublin 2. Puitteet kivat, ruoka erittäin hyvää, joskaan annokset eivät ole irkkutyyliin isoja. Tietoja myös osoitteesta www.fitzers.ie
Dawson Street on muutenkin ruokailijalle hyvä katu. Samalla kadulla Fitzersin kanssa on erinomainen pizza/pastapaikka Milano. Iltaisin todella suosittu, joten pöydän saamiseksi kannattaa päivällä tehdä varaus. Pienellä jonottamisella pöytä irtoaa kyllä mattimyöhäisillekin. Palvelu oli hyvää ja ruoka maukasta.
Ja pysytään vielä Dawson Streetillä, jossa sijaitsee myös Cafe en Seine. Loistava illanviettopaikka, jos kaipaa mielenkiintoisia puitteita ja hyvää syömistä. Paikka on sisutettu art deco-tyyliin (tai ainakin siihen sen mieltäisin) ja jonkun tiedon mukaan paikan baaritiski olisi euroopan pisin... No pitkä se ainakin oli! :) No, tässä oli tippimme Dubliniin matkaajille.

(Kuvassa Davy Byrne's pubin Irish Stew, joka oli kuulemma ihan kotoisen lihakeiton tyyppistä (21 Duke Street))

Ei kommentteja: