maanantai 13. elokuuta 2007

Nyt se löytyi: my kind of tiramisu!


Olen kauan hakenut tiramisu- ohjetta, jossa ei käytettäisi kananmunia. Miksikö? En tiedä miksi ajatus raa'asta kananmunasta inhottaa, vaikka tiedän ravintolassa syöneeni kananmunaa sisältävää tiramisua. No, pitkällisen etsinnän tuloksena löysin viimein ohjeen tähän taivaalliseen herkkuun, joka todella maistuu autenttiselta ilman niitä muniakin. Ohje on Lajawaabin blogista. Tätä olen nyt sitten tehnyt pariin otteeseen, ja muutkin ovat pitäneet herkusta. Tämä ohje siirtyy reseptikirjani valikoituihin paloihin, ilman muuta!

Helppo ja nopea tiramisu

450g mascarponea
5rkl rommiuutetta/ rommia/ kahlua/ tai muuta kahvilikööriä
1rkl vaniljauutetta
8-10rkl sokeria
85g kermaa
170g vahvaa kahvia (espressoa)
1rkl rommia
1rkl sokeria
kaakaojauhetta (makeuttamatonta)
40 savoyardin keksejä

Sekoita tehosekoittimessa (tai sauvasekoittimella) mascarpone ja kerma löysäksi, tasaiseksi seokseksi. Lisää 5rkl rommia tai rommiuutetta, 1rkl vaniljauutetta ja 8rkl sokeria ja sekoita hyvin. (Itse käytin rommiuutetta).

Lisää 1rkl rommia ja 1rkl sokeria jäähtyneeseen kahviin.

Dippaa keksit (vain sokeripuoleltaan!) kevyesti kahviin ja laita tarjoiluastiaan vieriviereen.
Levitä mascarponeseos keksien päälle. Tee uusi kerros samoin. Viimeiseksi kerrokseksi jää mascarpone, jonka päälle voi raastaa tummaa suklaata, tai siivilöidä kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua. Anna herkun vetäytyä jääkaapissa (vaikka yönkin yli). Ota pois jääkaapista n. 20 minuuttia ennen tarjoilua.

Itse tein puolikkaan annoksen kerrallaan, eikä minulta löytynyt sopivaa pientä suorakaiteenmuotoista vatia, joten tein kolme kerrosta tavalliseen kulhoon.

1 kommentti:

jopa kirjoitti...

Hei, Kiitos ohjeesta, juuri tälläistä olin haikaillut.

Muutenkin kiitos kirjoituksistasi, ne ovat kivoja ja usein idearikkaita, esim. oli kiva kuulla että Belgiassa vohvelirautaan lisätään sokeria, onnistuisikohan tuo itseltä...
jo