tiistai 18. syyskuuta 2007

Takuuvarma täytekakku


En voi sanoa olevani suurikaan täytekakkujen ystävä, mutta tässä viime aikoina olen parikin kertaa tehnyt tätä suklaista täytekakkua. Idea ja ohje on simppelit, ja maku todella ihana. Aina on kakut menneet parempiin suihin. Täytteeseen sain idean seisoessani hillohyllyn luona... Ajattelin, että en haluaisi välttämättä käyttää iänikuista hilloa ja sitten huomasinkin maitosuklaalevitteet. (Kinder, Rainbow,,,). Eli suklaisen täytekakkupohjan väliin maitosuklaalevitettä ja pilkottua banaania. Helppoa ja hyvää! Tämä on tosi nopea tekoinen, eli pelastaa pinteestä pienillä varoajoilla.(Pahoittelut kuvan laadusta, muistin ottaa kuvan vasta kun lähes koko kakku oli tuhottu!)

Banaani-suklaatäytekakku

4 munaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
4rkl kaakaojauhetta
2rkl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi. Sekoita taikina tasaiseksi varovasti nostellen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
Paista kakkupohjaa uunin alatasossa noin 20 minuuttia. Kokeile kypsyys puutikulla. Anna jäähtyä.

Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta kerroksia maidolla. Levitä kerroksille ensin maitosuklaalevitettä, sitten pieniksi paloiteltua banaania. Vatkaa kakun päälle kerma ja raasta päälle tummaa suklaata. Nauti!

2 kommenttia:

Heini kirjoitti...

Tosi herkullisen kuuloinen kakku! :) suklaan ystävänä kokeilen tätä varmasti joskus.

onko tämä blogi vielä hengissä, löysin tänne jossain vaiheessa vadelma-valkosuklaakakkua etsiessäni, mutta ei ole vähään aikaan tainnut tulla uusia kirjoituksia. Paljon ihania juttuja jokatapauksessa! :)

miina kirjoitti...

varmasti kokeilen tuota ohjetta heti huomenna, ihanan näköinen!