torstai 12. heinäkuuta 2007

Pitaleivät ja tzatziki


Teki mieli nopeaa, suht kevyttä ruokaa. Mielessä oli hautunut ajatus lihapulla/soijapyörykkä täytteisistä pitoista. Sitten eräänä kertana kaupassa tartuin turkkilaiseen jogurttiin. Purkin kannessa oli ohje tzatzikille. Ohjeesta innostuneena päätimme valmistaa pitoja tzatsikilla. Minä puolittelin omaan 'taskuuni' soijapyöryköitä, Hassunassu teki saman Kivikylän lihapyöryköillä. Ahkera olisi tehnyt itse lihapullat... Lisäksi tomaattilohkoja ja sipulia. Sitten vaan tzatzikia 'joka väliin'. Ai että maistui! Varsinkin tzatzikista taisi tulla uusi suosikki. Olen karsastanut sitä turhaankin tuoksujen takia. Itse tein muuten tzatzikin niin, että korvasin valkosipulinkynnen valkosipulirouheella, jonka toivoin tuoksuvan vähemmän. Tiedä sitten siitä, mutta ytyä kyllä riitti. Mutta tässä tzatzikin ohje.

Tzatziki

Raasta 150g kurkkua karkeasti ja mausta suolalla. Anna valua siivilässä. Sekoita kurkkuraaste, 2dl jogurttia, 1 maustemitta mustapippuria, 1 puristettu valkosipulinkynsi, 1 maustemitta viinietikkaa ja 1rkl oliiviöljyä.

1 kommentti:

Pekkateemu kirjoitti...

Kivikylän lihapullat on tosi hyviä.. kuten myös ryynärit. Tuotteissa pakkaa kyllä toisinaan maistumaan vähän liikaa suola!