lauantai 11. elokuuta 2007

Jamien paras pastasalaatti


Paluu arkeen on aina ankee... Mutta sitä voi kummasti piristää hyvällä ruualla! Ostin tuossa taannoin kirja-alesta Jamie Oliverin Alastoman kokin onnenpäivät-kirjan, josta seuraava resepti on. Eli kyseessä on ihanan raikas pastasalaatti. Pastasalaatit ovat suosikkejani, sillä ne valmistuvat kohtuullisessa ajassa ja toimivat loistavasti eväinä töissä. Tämä salaatti oli todella makuuni, sillä kirsikkatomaatit, oliivit ja etikat kolahtavat makuhermooni.
Mutta tässä ohje.

Jamien paras pastasalaatti
4 annosta

300g simpukkapastaa (käytin pieniä kaurasydämiä,kun täältä maalta ei aina kaikkia hienouksia löydä :) )
3 valkosipulinkynttä
200g keltaisia kirsikkatomaatteja
200g punaisia kirsikkatomaatteja
1 kourallinen mustia, kivettömiä oliiveja (itse käytän mieluiten mustia kalamata-oliiveja)
2rkl tuoretta,silputtua ruohosipulia
1 kourallinen tuoretta, silputtua basilikaa
puolikas kurkku
n. 4rkl valkoviinietikkaa
7rkl extra virgin oliiviöljyä
merisuolaa
mustapippuria

Pane iso kattilallinen vettä kiehumaan ja mausta suolalla. Kumoa kiehuvaan veteen pastat ja valkosipulinkynnet (tämä on aivan loistava idea!) ja keitä, kunnes pasta on juuri ja juuri kypsää. Kaada pastat lävikköön ja jäähdytä juoksevan kylmän veden alla. Poimi valkosipulinkynnet talteen kastiketta varten. Leikkaa tomaatit ja kurkku kuutioiksi ja oliivit viipaleiksi. Silppua ruohosipulit ja basilikat. Kumoa pasta, kasvikset ja yrtit tarjoiluastiaan.
Puserra valkosipulit kuoristaan ja soseuta ne morttelissa (onnistuu myös veitsen leveällä puolella murskaten). Lisää soseeseen viinietikka, öljy, suola ja pippuri. Lusikoi kastike muiden aineiden päälle kulhoon. Sekoita kevyesti nostelemalla. Ripottele joukkoon maun mukaan suolaa ja pippuria.

1 kommentti:

Tusla kirjoitti...

Paluu arkeen on edessä Soppakellarin keittiössäkin... Kyllä se niin on, että hyvillä eväillä sitä arkeakin jaksaa paremmmin. Että taidanpa tästä siirtyö kohta keittiön puolelle. :)