tiistai 3. heinäkuuta 2007

Äidin ja Hulimuntterin kakku (vadelma-valkosuklaakakku)


Tämän kakun kehittelin äitienpäiväksi. Ja koska kakussa on kaksi eriväristä ja tyylistä kerrosta annoin nimeksi äidin ja minun kakun, sillä kaikesta huolimatta olemme kuitenkin erilaiset persoonat. Mutta meidän persoonat, kuten kakun kerroksetkaan eivät riitele keskenään. No, tässä tuli kakun historiikki. Maku on, jos uskallan sanoa, lähellä taivaallista. Tein tätä juhannukseksi ja lautanen lähes nuoltiin. Mikäs sen parempi kiitos leipurille. :) Valitettavasti, kuljetusteknillisistä syistä, kakun koristelu on vaatimaton. Raastoin valkosuklaata tällä kertaa kakun päälle. Tuoreet marjat tai kermatöräykset olisivat ehkä kauniimpia. Mutta maistui se näinkin.(Pahoittelut kuvan huonosta laadusta)

Pohja

150g Digestive- keksejä (käytän light-keksejä)
3/4dl juoksevaa margariinia

Vaalea täyte

3 liivatelehteä
200g valkoista suklaata
2dl vispikermaa
2rkl maitoa
1prk vaniljarahkaa

Vaaleanpunainen täyte

3 liivatelehteä
n.200g paseerattua vadelmaa
1prk vaniljarahkaa
4-5rkl tomusokeria
2dl vispikermaa
2rkl vadelmamehua

Leikkaa leivinpaperista pala ja pingota se irtopohjavuoan pohjalle. Jauha keksit ja sekoita joukkoon juokseva margariini. Painele tiiviisti vuoan pohjalle.

Sulata valkoinen suklaa ja vatkaa kerma vaahdoksi. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita jäähtyneen, sulan suklaan joukkoon rahka, liivateseos ja kermavaahto. Levitä murupohjan päälle ja laita jääkaappiin.

Vatkaa kerma. Lisää joukkoon paseerattu vadelma, tomusokeri, ja vaniljarahka. Sulata liotetut liivatelehdet vadelmamehussa ja lisää seokseen. Kaada valkoisen kerroksen päälle. Jäähdytä. Koristele maun mukaan.

2 kommenttia:

Tusla kirjoitti...

oi-oi, vadelmaa ja valkosuklaata! Tuon täytyy olla suurta ihanuutta! Ja niin kauniisti onnistunut raidatkin kakkuun. Vesi tulee kielelle!

Hulimuntteri kirjoitti...

Täytyy kyllä ihan itsekin myöntää, että aika nappisuoritus oli tuo kakku. Ja helppo tehdä, että kannattaa kokeilla!