maanantai 25. kesäkuuta 2007

Arkihampparit grillissä


Tässä jokunen päivä sitten grillailimme hampurilaisia, ilman mitään kommervenkkejä. Tarkoitan, että emme lähteneet kokeilemaan uusia juttuja tai hienompia raaka-aineita vaan kyseessä oli hyvää perusmättöä. :)
Minä olen ihastunut Raision Go Green Soija-chilipihveihin (kaupan pakastealtaasta). Ne toimivat loistavasti myös hampurilaispihvinä. Saman sarjan soijapyörykät vievät meikäläisen kielen! Mutta siis takaisin asiaan. Eli minä paistelin purilaiseni väliin noita soijapihvejä, Hassunassu puolestaan valmisti nopeat jauhelihapihvit sika-nautajauhelihasta, persiljasta, sipulista ja suolasta ja pippurista. Näiden lisäksi hampurilaisten väliin laitettiin majoneesia, sipulirenkaita, tomaattia ja ketsuppia. Ah niin hyvää! Yleensä teemme myös Coleslaw-salaatin, mutta nyt ei ollut tarmoa siihenkään. Mutta taas jälleen voi todeta, että helpollakin saa hyvää.

4 kommenttia:

ylimuuli kirjoitti...

Hmmm, ehkä nuo soijapihvit ansaitsevat mahdollisuuden, kun niitä kerran kehut. Itse olen jämähtänyt tummaan soijarouheeseen ja papusekoitukseen, tofuunkin. En tosin ole kuin osapäiväkasvissyöjä, sillä kana ja kalakin sujahtavat mahaan. Mutta täytynee siis kokeilla!

Viidennellä syömis-/maistelukerralla muuten vihdoin aloin pitää tofugrillereistä, nyt niitä tekee jo ihan mieli :-P

Kmsu kirjoitti...

Nuo chilisoijapihvit on hyviä! Meilläkin niistä on nyt grillailtu hampurilaisia.:)

Hulimuntteri kirjoitti...

Ylimuuli: mielestäni ne pyörykät on niin mainioita, että niistä on tullut suuri suosikkini. Soijarouhetta käytän vähemmän,mutta pitäisi opetella myös sen käyttö. Sen sijaan soijasuikaleet ja leikkeet on käytössä. Leikkeistä isoimmat voi myös käyttää 'pihvinä' hampurilaisissa, kun ne grillaa. Suikaleista teen usein tortillatäytettä. Noita Go Green pyöryköitä voisi näin kesällä pistellä vaikka vartaisiin...

KMSU: Näytti hyvältä teidän hampurilaiset! Jotenkin grillissä niistä tulee aina niin ihania. Kiva kun on kesä ja saa käristää! :)

Hulimuntteri kirjoitti...

Äskeisestä unohtui kysyä Ylimuulilta; miten marinoit tofun, että siitä tulee hyvänmakuista?