maanantai 4. kesäkuuta 2007

Pitaleipiä grillissä


Päätimme aurinkoisen sunnuntain kunniaksi grillata toisen kerran tänä kesänä. Minun ehdottomaksi grilliherkukseni on noussut itse kehittelemäni ohje. En enää edes muista milloin keksin täyttää pieniä pitaleipiä grilliä varten, mutta joka tapauksessa ne ovat kuuluneet grillailuun jo useana vuotena. Eli kaikessa yksinkertaisuudessaan nämä pitaleivät syntyvät seuraavasti: Halkaise pikkupitaleivät, tai puolitetut normaalikokoiset pitaleivät melkein auki, eli tee taskuja. 'Voitele' taskujen sisäosaa pestolla. Punainen pesto tai muu tahna käy loistavasti! Täytteeksi viipaloi tomaattia ja fetaa. Sipuliakin jos saat sopimaan (taskut ovat aika pieniä).Lisäksi voit laittaa basilikan lehtiä ja pippuria, jos siltä tuntuu, mutta pesto maustaa leivät kyllä pelkästäänkin. Arlan Apetina 'laatikkofeta' viipaloituu kivasti tähän tarkoitukseen, ja pehmenee grillissä mukavasti. Suosittelen kokeilemaan variaatioita eri tahnoilla. Ja tosiaan punaista pestoa suosittelen lämpimästi. Nämä leivät ovat näppäriä sikälikin, että ne voi tehdä etukäteen ja pakata folioon ja ottaa mukaan vaikka kyläillessä. Minä olen usein varustautunut näillä, kun nuo grilliruuat yleensä ovat aika lihapitoisia. Näistä on silti tykänneet lihansyöjäkamutkin. :)

1 kommentti:

Tusla kirjoitti...

Hauska idea!
Tällähän kannattaa osallistua kesäkuun ruokahaasteeseen! :)