sunnuntai 10. kesäkuuta 2007
Halloumijuustosalaatti
Jokunen aika sitten surffailin Jamie Oliverin nettisivuilla ja eräs hänen salaateistaan näytti todella herkulliselta. Ohjeeseen kuului miekkakalaa (!), joka näillä leveysasteilla oli pakko korvata jollakin... Päädyin halloumijuustoon, kun emme ihan mahdottomia kalan ystäviä ole tuon ukkokullan kanssa.
Mukavan raikas salaatti, jopa miehen mielestä, jonka epäilin jättävän salaatin syömättä, mutta yllättäen hän santsasi! Jamiella on muuten hyvät mittayksiköt; "handfuls", "swings", "lugs"... Mutta näin se salaatti valmistuu:
Oliiviöljy-sitruuna salaatinkastikkeeseen:
2tl sitruunamehua
5tl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Tomaattisalsa:
kaksi kourallista luumutomaatteja,siemenettömänä ja pieneksi silputtuna
1 kourallinen pieniä kapriksia valutettuna
2 pientä shalottisipulia tai ½ punasipuli pieneksi pilkottuna
½ valkosipulinkynsi pienittynä
1 kourallinen persiljaa silputtuna
pari "lorausta" balsamicoa
6-8 "lorausta" oliiviöljyä
kuivattuja chilihiutaleita
4 anjovisfilettä pieneksi pilkottuna (jätin fisut pois)
½ kurkku, kuorittuna, siemenettömänä pieneksi pilkottuna
1 halloumijuusto viipaloituna
suolaa, pippuria
5 kourallista erilaisia salaatteja
2 kourallista herneitä kevyesti keitettynä
Valmista oliiviöly-sitruuna kastike yhdistämällä aineet ravistaen. Yhdistä tomaattisalsan aineet ja jätä sivuun. Grillaa halloumi (tai kala). Kiehauta herneet. Sekoita jäähtyneet herneet ja salaatinlehdet. Lisää joukkoon oliiviöljy-sitruunakastike ja sekoita. Laita salaatti kulhoon tai vadille. Levittele halloumijuusto salaatin päälle. Lisää tomaattisalsa koko komeuden päälle ja nauti.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti