perjantai 8. kesäkuuta 2007
Vohveleita!!!
Päätin ilahduttaa alakerran 4-vuotiasta nassikkaa Mikki-vohveleilla. Maistuu ne silti isommillekin, huomasimme. :)
Minun parhaat vohvelimuistot liittyvät Belgiaan. Siellä vohvelit olivat kyllä täysin erilaisia kuin nämä meidän nyt tekemät perusvohvelit. Belgialaiset vohvelit olivat paksuja ja niiden paistossa lisättiin sokeria vohvelirautaan, joten niihin tuli hieman kova, paahtunut pinta. Mutta että ne olivat hyviä! Oma suosikkini oli kanelinmakuinen vohveli. Jos vaan sinne matkustatte, niin ostakaapa kuuma vohveli ja nauttikaa olostanne. Olen melkein suunnitellut matkaa Belgiaan vain vohveleiden ja belgianperunoiden takia. Mutta tässä nyt pahimpaan vohvelinälkään ohje tavallisiin vohveleihin:
Vohvelit (n.20kpl)
3 kananmunaa
4dl maitoa
1dl kivennäisvettä
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
½tl suolaa
1tl vaniljasokeria
2rkl sokeria
50-100g voisulaa tai kermaa
Vatkaa munien rakenne rikki, lisää maito ja kivennäisvesi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vispaten liemeen. Lisää voisula tai kerma. Anna taikinan turvota ainakin puoli tuntia. Paista ja nauti kermavaahdon, hillon tai marjojen kanssa!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti