keskiviikko 13. kesäkuuta 2007

Raparperia raparperia... Eli Panna Cotta ja raparperihilloke


Kyllä nyt on tullut urakoitua raparperin kanssa. :) Päätin perinteisten makeitten leivonnaisten sijaan tarjota vieraille Panna Cottaa ja raparperihilloketta. Panna Cottan uusin ohje löytyi Anna-lehdestä nro 23. Sama ohje löytyy myös Dansukkerin Multi-hyytelösokeripaketin kyljestä. Eli tämä helppo Panna Cotta ohje oli uuden hyytelösokerin esittelyn yhteydessä. Raparperihillokkeen ohje onkin sitten ruokala.tv:stä. Ihan mukava kombinaatio tuli hiukan happamesta ja suloisen kermaisesta.

Panna Cotta (4:lle)

1dl Multi- hyytelösokeria
4dl kuohukermaa
1tl vaniljasokeria

Mittaa ainekset kattilaan ja keitä n.½ minuuttia. Kaada annoskulhoihin ja anna jähmettyä.

Raparperihilloke (4:lle)

1dl sokeria
0,5dl vettä
2 raparperin vartta

Paahda sokeri paistinpannulla vaalean ruskeaksi. Lisää vesi ja kuoritut,paloitellut rapaperit. Anna pehmitä hetki.

Ei kommentteja: