tiistai 5. kesäkuuta 2007

Feta- pastasalaatti


Näin ihanan aurinkoisilla ilmoilla ei juuri tee mieli syödä mitään kovin raskasta. Niinpä teimme taas suosikkisalaattiamme, jonka ohje on Hanna Partaselta, siis siltä 'Olet mitä syöt'-tyypiltä. Näin ollen reseptin pitäisi olla myös terveellinen. :) Mielestäni tämä salaatti sopii hyvin myös grillailujen lomaan, perinteisen perunasalaatin tilalle. Laitan ohjeen sellaisena, kuin Partanen on sen laatinut. Itse teen marinadia aina hiukan enemmän, ja isommalla lorauksella balsamicoa (olen hulluna balsamicoon). Kun salaatista tulee näin kosteampaa, emme tee erillistä salaatinkastiketta, vaan salaatti on hyvää sinällään. Toimii muuten kätevänä eväänä töissä.

Feta- pastasalaatti:
5 ½dl kaurapastaa
2l vettä

Marinadi

3rkl öljyä
2rkl appelsiinimehua
1rkl balsamicoa (tai viinietikkaa)
½rkl sinappia
1tl sokeria
1tl suolaa
½tl rouhittua mustapippuria
1 valkosipulin kynsi murskattuna (itse käytän valkosipulijauhetta)

Lisäksi

200g kevyt fetaa
1 paprika
150g kirsikkatomaatteja
ruukku tammenlehväsalaattia tai jääsalaattia
1 sipuli

Kastike

100g kasvirasvatuorejuustoa
3/4dl appelsiinimehua

Keitä pasta. Sekoita marinadiainekset keskenään. Sekoita pastan joukkoon. Anna marinoitua ainakin 4 tuntia. Pilko kasvikset ja sekoita kaikki keskenään. Jos haluat kastikkeen salaatille, sekoita kastikeaineet vain keskenään tasaiseksi.

Ei kommentteja: