tiistai 19. kesäkuuta 2007

Aurinkoinen tomaatti-fetapiiras


Oli taas tarvetta suolaiselle piirakalle, joten surffailin netin ihmeellisessä maailmassa ja löysin Myllyn Parhaan leivontasivuilta ohjeen tälle piirakalle. Tosin, itse tein täytettä kaksinkertaisen määrän, sillä käytin valmiin piirakkavuoan sijasta valmista piirakkataikinaa, jolla vuorasin normaalikokoisen piirasvuoan. Ohjeen täyte ei näin ollen olisi riittänyt. Laitan nyt alkuperäisen ohjeen sijasta oman versioni, jolla lopputuloksesta tuli mielestäni loistava. Jälleen yksi piirakkasuosikki listalleni! (Pahoittelut kuvan heikosta tasosta)

Aurinkoinen tomaatti- fetapiiras

1kpl Sunnuntai piirakkapohja

Täyte

200g aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna (laitoin puolet öljyyn säilöttyjä, puolet kuivia)
200g fetajuustoa kuutioina
4 kananmunaa
2dl ruokakermaa
1tl chilipippuria (chilijauhetta)
1dl pinjan siemeniä

Vuoraa vuoka piirakkataikinalla. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja levitä seos piirakkapohjalle.
Paista uunin alimmalla ritilätasolla 35-40min, tai kunnes piirakka saa kauniin värin.
(Myllyn Parhaan vinkkinä oli käyttää myös sinihomejuustoa fetan tilalla)

Tässä välissä on kehuttava aurinkokuivattuja, EI öljyyn säilöttyjä tomaatteja. Olen pitkään, ja epätoivoisesti etsinyt niitä kaupoista, heikohkolla menestyksellä. Mutta esim Tampereella Punnitse ja Säästä-liikkeestä niitä saa! Hintakaan ei ole kova verrattuna pieniin pusseihin, joita olen joskus esim Stockan Herkusta hamstrannut. Parhaat aurinkokuivatut tomaatit saanee silti Italiasta, oman kokemukseni mukaan. Mutta matkan puutteessa nämä kotoiset löydökset tuovat makumatkojen muistot mieleen. :)

Ei kommentteja: