lauantai 16. kesäkuuta 2007

Pestoa ja tortellineja


Tosiaan, valtaisan viheriskun kohteeksi jouduttuamme päätin tehdä pestoa. Tein peston 'omasta päästä' eli en jaksanut penkoa minkään ohjeen perään. Mutta makustelemalla syntyi hyvä lopputulos.
Peston seuraksi keitin Pirkan aurinkokuivattutomaatti-oliivitortellineja (eivät aikaisemmin oikein vakuuttaneet, mutta peston kanssa toimi). Lisäksi kuutioin valmiin pasta-peston joukkoon pari tomaattia lisäämään mehevyyttä. Ensimmäisen haarukallisen myötä tuli jotenkin Italia deja vu... Kyllä yksinkertainen on usein vaan niin hyvää ja herkullista.
Mutta siis pestoon, johon käytin:
noin ruukullisen basilikaa
puoli ruukullista rucolaa
n.½dl pinjansiemeniä
reilu ½dl oliiviöljyä
½dl parmesan- raastetta
suolaa
pippuria

1 kommentti:

Tusla kirjoitti...

Hassu yhteensattuma: meillä laitettiin juuri mm. tortellineista, rucolasta, basilikasta ja aurinkokuivatusta tomaatista salaattia. Hetken aikaa mietin peston tekemistä mutta laiskuus iski... Taidan postata salaatin vasta huomenna, kun tänään ehdin postata jo nuo burgerit.