sunnuntai 10. kesäkuuta 2007

Quesadillat grillissä


Uusimmassa Glorian Ruoka ja Viini-lehdessä (nro 45) oli ohje grillattuihin quesadilloihin, jotka heti bongasin ja totesin toteuttamiskelpoisiksi. Ja hyviähän niistä tulikin. Itse söimme grillaukset guacamolen ja salsan kanssa, mutta olisivat olleet hyviä ilmankin. Mies vielä paistoi broilerifileitä ja viipaloi ne quesadillojensa päälle. Laitan tähän myös käyttämäni guacamole-ohjeen, jonka aikoinaan opin El Salvadorilaiselta opiskelukaveriltani.

Quesadillat

8kpl tortilla- lettuja
300g mozzarellajuustoa
4 tomaattia
100g rucolaa

Siivuta mozzarella ja tomaatit. Levitä mozzarella- ja tomaattisiivut ja rucola neljän vehnätortillan päälle. Nosta loput letut tortillojen päälle kanneksi. Grillaa 2-3min. molemmin puolin, kunnes ovat kauniin värisiä, ja juusto sulaa. Tarjoa kokonaisina tai neljään osaan leikattuna.

Guacamole El Salvadorilaisittain

4 avocadoa
2 kovaksi keitettyä kananmunaa
n. 1 sitruunan mehu
vajaa teelusikallinen suolaa
mustapippuria maun mukaan

Sekoita kaikki aineet joko haarukalla 'muussaten' tai tehosekoitinta/leikkuria käyttäen. Mausta suolalla ja pippurilla sekä sitruunamehulla, kunnes raikkaus on sopiva.

6 kommenttia:

Rosmariini kirjoitti...

Kylläpä näyttääkin hyvältä, ihanan kesäinen kuva. Ja tuota muna-guacamolea pitää kokeilla joskus lähiviikkoina. Sen verran kiinnostavalta kuulostaa edelleen.

Löytyykö bloginne muuten Suomen blogilistalta (http://www.blogilista.fi/)? Sieltä on niin kätevä käydä kurkkaamassa päivittyneitä blogeja, joten ruksisin mielelläni teidänkin kokkausbloginne omalle suosikkilistalleni.

Hulimuntteri kirjoitti...

Kiitoksia kehuista. :) Näin aurinkoisilla ilmoilla on suorastaan pakko grillata ja syödä pihalla. Rekisteröidyin Blogilistaan, eli nyt löytyy kokkailuni myös sieltä. Ilmoittele muuten mitä pidit guacamolesta,jos sitä päätät kokeilla, kuulisin mielelläni maistuiko.

Rosmariini kirjoitti...

Hienoa - nyt eivät mene kokkauskohnauksen päivitykset enää sivu suun!

Palailen guacamolen kanssa lähiaikoina asiaan. Jos tekisi sitä vaikka juhannusviemiseksi. (Huomasin nimittäin tänään, että juhannus on jo ensi viikolla, kääks.)

Hulimuntteri kirjoitti...

Mikähän siinä on, että joka vuosi se juhannus on ja joka ainoa vuosi ne suunnitelmat jää viimetippaan. Käsittämätöntä, mutta totta! :)
Tuo guacamole muuten pitää värinsä aika hyvin, sen suuren sitruunamäärän takia, ja ehkä ne kananmunatkin auttavat asiaa.

oliivia kirjoitti...

Herkullisen näköinen ja kuuloinen annos!

Onnea vaan uudelle ruokablogille, täälläkin pitää alkaa säännöllisesti vierailla!

Unknown kirjoitti...

Olipa loistavaa! Hetken aprikoin laittaisinko kanaa väliin, mutta enpä laittanut. Ja hyvä niin!